Bekersensatie van 23/24 mag in eerste ronde al naar huis

18-08-2024

De Duitse bekersensatie van het seizoen 2023/24, FC Saarbrücken, is in het seizoen 2024/25 al in de eerste ronde uitgeschakeld. Tegen 1. FC Nürnberg werd er in het eigen stadion verloren op penalty's nadat het na negentig minuten 1-1 stond.

In het seizoen 2023/24 speelde 1. FC Saarbrücken een ongekend bekertoernooi waarin de derde divisionist van Duitsland de halve finale bereikte en uiteindelijk werd uitgeschakeld door 1. FC Kaiserslautern. Kaiserslautern slaagde eerder het toernooi er al in om 1. FC Nürnberg uit te schakelen in de achtste finales.

Nu is Saarbrücken dus uitgeschakeld in de eerste ronde van de DFB Pokal. Zondagochtend om 13:00 uur Nederlandse tijd speelde het in haar eigen stadion tegen 1. FC Nürnberg. Hierin kwam de thuisploeg al na twaalf minuten op 0-1 achterstand. De Tsjechische middenvelder Michal Sevcik wist namens Nürnberg de 0-1 te maken. Hij kwam deze zomer richting Duitsland vanaf Slavia Praag.

Lang leek de wedstrijd volledig voor Nürnberg te zijn, maar geen speler van de bezoekers slaagde erin om de voorsprong uit te breiden. Het ging van kwaad tot erger toen Saarbrücken onverwachts op gelijke hoogte kwam in de tachtigste minuut. Voorbereidend werk van Calogero Rizzuto vond Kai Bunker in de punt van de aanval. Hij schoot raak en bracht de 1-1 op het scorebord.

In de verlenging werd ook niet gescoord wat dus betekende dat er strafschoppen genomen konden worden. Beide teams raakten de eerste twee strafschoppen, Janni Serra schoot namens 1. FC Nürnberg ook de derde strafcschop binnen. Aan de kant van Saarbrücken was het echter Manuel Zeitz die miste. Aan beide kanten ging de volgende strafschop raak waardoor Nürnberg enkel de volgende hoefde te scoren om de volgende ronde te bereiken en dat deed het ook. Rafael Lubach was de gevierde man voor de bezoekers.

Op deze manier won 1. FC Nürnberg en gaat het naar de volgende ronde van de DFB Pokal, dat is de laatste zestiende finale. Tot dusver is er nog geen nieuwe verrassing in het Duitse bekertoernooi, maar het seizoen is nog jong en de eerste bekerronde is nog niet eens afgelopen.