Bijzonder grote zege voor VVA Achterberg

04-05-2024

Bijzondere uitslag op het veld van VVA Achterberg, op de Sportpark de Meent kwam het al gedegradeerde FC Hilversum op bezoek. VVA Achterberg doet volledig mee in de strijd om lijfsbehoud in de tweede klasse en een verlies tegen FC Hilversum zou ervoor zorgen dat nacompetitie vrijwel zeker was. Toch is dit, voor nu in ieder geval, niet het geval, VVA won met 11-2!

Al vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat VVA Achterberg de overduidelijke favoriet was. Toch speelden beide teams slordig en duurde het tot minuut 14 voordat de eerste treffer pas viel. Het was Giovanni Scharrenberg die de score opende voor de Achterbergse ploeg. Zes minuten later kreeg VVA Achterberg een penalty toegewezen, het twijfel klonk over de tribune of deze strafschop wel geheel terecht was, toch werd hij genomen en Maurice de Ruiter schoot deze raak.

Vier minuten later maakte De Ruiter opnieuw een treffer waardoor VVA Achterberg na 25 minuten spelen al op 3-0 voorsprong stond. Tegenstander FC Hilversum kwam ook al niet met de volste vertrouwen naar Sportpark de Meent, de selectie was slechts twaalf man breed. Minuut 34 maakte Mike Jansen, de verdediger van de thuisploeg, een vermeende overtreding op Epitace Kraemer en doordat de spits van FC Hilversum doorgebroken was kreeg Jansen een rode kaart. Ook over deze beslissing valt te discussiëren of het wel zo het geval was.

Het was bijna rust toen Wesley van Merkestein ook nog scoorde en VVA op 4-0 voorsprong bracht. Beide teams gingen de kleedkamers bezoeken met deze stand. Na rust ging het scoren vrolijk verder, Maurice de Ruiter scoorde opnieuw en maakte zo na 48 minuten speeltijd zijn hattrick compleet. In minuut 53 scoorde Maurice de Ruiter ook nog de 6-0.

Twee minuten later legde De Ruiter ook nog de 7-0 binnen. Niet veel later deed FC Hilversum ook nog een duitje in het zakje met een treffer van Epitace Kraemer, het stond 7-1 in Achterberg. Na 68 minuten legde Wesley van Merkestein zijn tweede van de middag in de touwen. Tien minuten later deed Kraemer opnieuw wat terug, het stond 8-2.

De teleurstelling was voor kort bij de thuissupporters, want een minuut later legde Van Merkestein opnieuw een treffer binnen en dus stond het 9-2 voor VVA Achterberg. Een kleine drie minuten later legde Wail Kada nummer tien in de touwen, de score werd inmiddels zo groot dat de score niet meer op het scorebord paste. Reden genoeg voor Maurice de Ruiter om vlak voor het laatste fluitsignaal ook nog de 11-2 binnen te leggen.

Voor VVA Achterberg staan nog drie finales op het programma met duels tegen VRC, EDO (U) en vv Lunteren. Zolang de club negende of hoger eindigt is lijfsbehoud in de tweede klasse zeker. Anders zal er nacompetitie gespeeld gaan worden op het unieke sportpark tussen de weilanden.