Blauw Geel en TEC zetten grote stap richting Betnation Divisie

29-05-2024

Waar de Nacompetitie al enige tijd bezig is in het betaalde voetbal, is deze woensdagavond ook de Nacompetitie in het amateurvoetbal begonnen en zo ook voor de Betnation Divisie. Acht ploegen speelden de eerste wedstrijd van een tweeluik tegen elkaar om 20:00 uur. Hoe deze duels verliepen? Dat leest u hier!

Blauw Geel'38 2-1 Kozakken Boys

Een derde divisionist tegen een Betnation divisionist in het eerste duel van de vier kwart finales. De Kozakken Boys eindigde zeventiende in de Betnation Divisie dit seizoen na een bijzonder slecht seizoen. Toch kwam de ploeg met oud-prof Mario Bilate op 0-1 voorsprong na 43 minuten. Ruim tien minuten in de tweede helft werd de stand alweer gelijk getrokken, Koen van der Zanden was degene die de treffer op zijn naam schreef. Een doelpunt van Ben van de Nieuwenhof zorgde ervoor dat Blauw Geel'38 met een beter uitgangspunt afreist naar Werkendam komende zaterdag. Het werd 2-1 in Veghel.

TEC 1-0 Genemuiden

Ook TEC gaat het zo gehete return met een beter uitgangspunt in. In een onderonsje tussen twee derde divisie ploegen leek de eindstand, de brilstand te zijn maar een late treffer bracht hier verandering in. De ploeg uit de Derde Divisie B, TEC, kwam in minuut 87 op 1-0 voorsprong door een doelpunt van Bo van Essen. Hij doorliep in het begin van zijn carrière de jeugdopleiding van Vitesse maar moest het uiteindelijk op amateurniveau gaan doen. Nu kon hij zich, net zoals de rest van dit seizoen, als belangrijke schakel tonen en TEC laten winnen. Zaterdag vind de return plaats in Genemuiden.

Harkemase Boys 1-1 SteDoCo

Opnieuw een onderonsje tussen twee derde divisie ploegen uit beide een andere ranglijst. Op Sportpark de Bosk in Harkema kwam de bezoekende ploeg SteDoCo na dertien minuten op 0-1 voorsprong. Tibeau van Leerdam was de naam die door de stadionspeaker werd omgeroepen als maker van de 0-1. Na een halfuur werd de gelijkmaker gemaakt door ex-prof Mees Gootjes, het eindigde 1-1 wat ervoor zorgt dat de beslissing gaat vallen in Hoornaar waar de thuisbasis van SteDoCo ligt.

USV Hercules 1-1 Excelsior Maassluis

Ook in Utrecht eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. De ploeg die Ajax dit seizoen verraste in de beker, USV Hercules, kwam na zestien minuten op 1-0 voorsprong door een treffer van Mitchell Zwart. Zwart wist ook tegen SC Cambuur te scoren in de KNVB Beker. In de extra tijd van de rust wist Excelsior Maassluis alweer op gelijke hoogte te komen. De ploeg strijd om lijfsbehoud in de Betnation Divisie en Bram Wennekers besloot een duitje in het zakje te doen. Het eindigde 1-1 in Utrecht en dat betekend dat de beslissing in Maassluis gaat vallen.