Blauw Geel zet kleine stappen, remise in Harkema

05-06-2024

Een ronde verder, de kwart finales zijn voorbij en vier ploegen maakten zich deze avond klaar voor een halve finale duel voor de Nacompetitie van de Betnation Divisie. In Veghel speelde Blauw Geel'38 tegen Genemuiden en in Harkema ontmoette de Harkemase Boys en Excelsior Maassluis elkaar. Blauw Geel wist als enige een zege te behalen.

Harkemase Boys 1-1 Excelsior Maassluis

In Harkema ontvingen de Harkemase Boys zoals gezegd dus Excelsior Maassluis. Beiden ploegen hadden veel moeite met het creëren van kansen. Op Sportpark de Bosk duurde het dan ook lang voordat de eerste grote kansen vielen. Wel viel er na een halfuur spelen een doelpunt, het thuispubliek kon juichen nadat zij zagen hoe Iloba Achuna de bal binnen schoot. Het duurde vervolgens weer een halfuur voordat de volgende treffer zou vallen, na 57 minuten maakte Kevin Dercks de gelijkmaker. Na 90 minuten stond deze 1-1 tussenstand nog steeds op het scorebord, de beslissing gaat vallen in Maassluis.

Blauw Geel'38 4-3 Genemuiden

Een stuk vermakelijker duel in Veghel. Vijf doelpunten vielen er in de eerste helft, dat werd geopend met een treffer aan de kant van Genemuiden, door Marc Magan kwam de uitploeg na ruim twintig minuten op voorsprong. Tien minuten lang werd deze voorsprong behouden, maar toen kwam Blauw Geel'38 met een rij aan treffers. Hadi Barglan bracht de ploegen op gelijke hoogte. Koen van der Zanden maakte drie minuten de 2-1, gevolgd door oud-FC Eindhovenaar Mitchel van Rosmalen. Vervolgens zorgde Van der Zanden ook nog voor een 4-1 waardoor Blauw Geel met een ruime voorsprong de kleedkamers in ging. Na rust maakte Rens van Benthem in minuut 56 een treffer aan de kant van Genemuiden en deed dit een kwartier later nogmaals. Het duel eindigde 4-3 op het Prins Willem Alexander Sportpark.