Chaos bij openingswedstrijd Olympische Spelen

25-07-2024

De openingswedstrijd tussen Argentinië en Marokko op het Olympische voetbaltoernooi is uitgelopen op complete chaos. Woensdagmiddag begon het duel om 15:00 uur en pas na 19:00 uur is de wedstrijd afgefloten. Dit alles had te maken met veldbestormers en de daarop volgende ontruiming.

De wedstrijd begon geweldig voor Marokko, het land kwam vlak voor rust op 0-1 voorsprong door een treffer van Soufiane Rahimi. In het begin van de tweede helft was het dezelfde man die met een penalty raak wist te schieten. Marokko stond zo tegen de verwachting in op voorsprong tegen de Argentijnen.

Dit leidde tot grote blijdschap op de met Marokkaanse supporters vergoten tribunes. Dat werd uiteindelijk gesust in de 68ste minuut toen Giuliano Simone de aansluitingstreffer raak schoot. Door de vele incidenten in het vervolg van de tweede helft, waaronder veel tijdrekken van Marokko, kwamen er vijftien minuten extra tijd bij.

In de allerlaatste minuut van de extra tijd wist Argentinië, niet algeheel uit het niets, op gelijke hoogte te komen. De Argentijnen waren meer aan de bal dan Marokko en de gelijkmaker hing al lang in de lucht. Cristian Medina was de man die met de eer mocht strijken van de gelijkmaker.

Lang konden de Argentijnen echter niet juichen want verscheidene Marokkaanse supporters betraden het veld en uiteindelijk kwamen er zoveel supporters binnen de lijnen dat het duel gestaakt moest worden. Lang was onduidelijk wat er gebeurde en pas na twee uur kwamen de spelers weer binnen de lijnen.

Het leek erop dat het duel direct afgefloten zou gaan worden, maar niets was minder waar. De scheidsrechter liep naar het scherm toe voor een VAR-moment en er werd geconstateerd dat er sprake was van buitenspel bij de treffer van Argentinië. Zo werd het doelpunt na ruim twee uur afgekeurd en was Marokko alsnog de winnaar van het openingsduel.