Duitsland opent EK met ruime zege op Schotten

14-06-2024

Het Duitse voetbalelftal heeft het openingsduel van het Europees Kampioenschap met een ruime zege gewonnen. In München, waar velen Schotten aanwezig waren, zagen de aanwezige 65.052 toeschouwers hoe Duitsland van Schotland wist te winnen met 5-1!

Voorafgaand de wedstrijd vond een indrukwekkende openingsceremonie plaats en nadat de beiden volksliederen hadden geklonken kon er gevoetbald worden. Na tien minuten spelen gaf Joshua Kimmich de bal mee aan Florian Wirtz. Wirtz schoot laag en hard en maakte al snel de 1-0. Negen minuten later legde Jamal Musiala ook nog de 2-0 binnen en zo had Duitsland een geweldige start aan het EK.

Vijf minuten later gaf Schotland ook een penalty weg aan Duitsland, maar het zou uiteindelijk geen penalty worden. Het werd een vrije trap want de VAR meldde dat de overtreding net buiten de zestien was gemaakt.  Deze vrije trap werd in het vervolg ook niet raak geschoten. Vlak voor rust kregen de Duitsers toch nog een penalty, de Schotse speler Ryan Porteous maakte een smerige overtreding op Ilkay Gündogan in de zestienmeter. Het leverde dus een penalty op voor Duitsland en die werd raak geschoten door Kai Havertz. Duitsland stond zo met 3-0 voor.

Na rust viel de volgende treffer in minuut 68, Niclas Füllkrug stuitte op een bal in het strafschopgebied en versloeg de doelman van Schotland met een schot in de rechter bovenhoek. Zo stond Duitsland met 4-0 voor. Acht minuten later werd Duitsland opnieuw trefzeker met een tweede treffer van Füllkrug. Hier greep de VAR echter in en bleef het dus 4-0 nadat er buitenspel was geconstateerd.

Met nog drie minuten aan officiële speeltijd te gaan was Schotland dan eindelijk een keer trefzeker. De bal werd echter niet geraakt door een Schotse aanvaller, maar de Duitse verdediger Antonio Rüdiger maakte een eigen doelpunt waardoor het 4-1 werd. In de extra tijd werd het verlies aan doelsaldo door deze eigen doelpunt weer goedgemaakt want Emre Can wist nog de 5-1 te maken.