Excelsior komt dichtbij wonder maar ziet NAC toch promoveren

02-06-2024

NAC Breda is terug in de Eredivisie, na vijf jaar afwezigheid komt het geel zwart uit Zuid-Nederland weer terug op het hoogste niveau. Dit is echter wel ten koste van Excelsior dat zich dapper en strijdvaardig toonde en zelfs een waanzinnige comeback in gang leek te zetten. In Rotterdam eindigde het duel tussen Excelsior en NAC in een 4-1 overwinning voor de thuisploeg, wat voor NAC een promotie betekend.

In Breda eindigde het duel in een 6-2 overwinning voor NAC wat betekende dat er voor Excelsior werk aan de winkel was. Deze boodschap was luid en duidelijk binnen gekomen voor de Rotterdammers want scoren gebeurde er zeker. Na twintig minuten spelen gaf Lazaros Lamprou de bal mee aan Troy Parrott en die wist te scoren. Het stond al snel 1-0 dus voor Excelsior.

Hierna regende het kansen in het Van Donge & De Roo Stadion, Parrott schoot de bal na een soloactie maar Pepijn van de Merbel keerde zijn inzet. Een poging van Lamprou later om te scoren ging ook niet raak en dus bleef het voorlopig 1-0. Na dik een half uur spelen kreeg Excelsior ook nog een penalty toegekend, eerst werd de overtreding nog weggewuifd door de scheidsrechter maar door de VAR zag Danny Makkelie in dat er wel degelijk een overtreding had plaatsgevonden. Troy Parrott wist deze penalty raak te schieten en bracht Excelsior zo op een 2-0 voorsprong.

Vlak voor rust werd het drama voor NAC Breda nog erger en het feest steeds groter op de tribunes. Geklungel achterin bij NAC zorgde ervoor dat de bal in de goal belandde, waar de bal voor het laatst de voet van Boy Kemper had aangeraakt. Een eigen goal voor NAC Breda dus en een 3-0 voorsprong voor Excelsior. Dit zou ook direct de ruststand zijn.

Na rust ging het scoren vrolijk verder, vijf minuten na de aftrap leidde Derensili Sanches Fernandes een goal voor Troy Parrott in. De laatstgenoemd wist met precisie raak te koppen en bracht Excelsior op een 4-0 voorsprong, over twee wedstrijden stond het nu 6-6. Acht minuten na de 4-0 legde Casper Staring voor NAC Breda de bal in de touwen en bracht het scorebord op 4-1 en zette zo NAC weer op voorsprong over twee wedstrijden. Hierna werd niet meer gescoord wat inhield dat NAC Breda promoveert naar de Eredivisie en Excelsior na twee jaar weer gaat degraderen.