Japan veegt China volledig van het matje

05-09-2024

Het Japan van Feyenoorder Ueda en N.E.C.'er Ogawa heeft met ruime cijfers van China gewonnen in een kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2026. Na negentig minuten voetbal wist Japan met 7-0 te winnen in de Aziatische kwalificatierondes.

Na twaalf minuten kwam Japan op 1-0 voorsprong door een treffer van Wataru Endo. 23 minuten later leek het al 2-0 te worden, maar een handsbal van Hidemasa Morito zorgde ervoor dat de treffer niet doorging. Brighton-aanvaller Kaoru Mitoma zorgde in de extra tijd van de eerste helft alsnog voor de 2-0.

Na rust ging Japan weer verder met scoren. In minuut 52 en 58 wist AS Monaco-aanvaller Takumi Minamino te scoren. Lang bleef het stil op het veld van het Saitama Stadium in de gelijknamige stad. De ruim 52 duizend toeschouwers zagen hoe Junya Ito de 5-0 binnen de palen legde.

Tien minuten later wist Daizen Maeda de 6-0 raak te schieten. De Celtic-aanvaller wist dit te doen na voorbereidend werk van Ito. Vijf minuten in de extra tijd van het duel maakte Takefusa Kubo de zevende treffer voor Japan en bracht zo de uiteindelijk eindslag van 7-0 op het scorebord.

Een goede start aan de kwalificatie dus voor Japan. In de derde fase van het kwalificatieproces van Azië zitten Japan en China in poule C. Naast de twee landen zitten nog vier andere landen in deze poule. Dit zijn Bahrein, Saoedi-Arabië, Indonesië en Australië.