Kozakken Boys degradeert en Excelsior houdt lijfsbehoud in leven

01-06-2024

Afgelopen woensdag is de Nacompetitie van de Betnation Divisie begonnen met vier heenduels in de kwart finale. Hierin wisten TEC en Blauw Geel'38 te winnen van respectievelijk Genemuiden en Kozakken Boys. De duels USV Hercules-Excelsior Maassluis en SteDoCo-Harkemase Boys eindigden in remises.

Excelsior Maassluis 3-0 USV Hercules

Het heenduel in Utrecht eindigde in een 1-1 gelijkspel tussen USV Hercules en Excelsior Maassluis, maar nu op sportpark Dijkpolder, de thuishaven van Excelsior Maassluis wist de thuisploeg ruim te winnen en daarmee de halve finale te bereiken van dit Nacompetitie toernooi. Na ruim een halfuur spelen bracht Bram Wennekers de thuisploeg op voorsprong, vlak voor rust legde hij ook de 2-0 erin. Een doelpunt van Redouan Ouali in de 77ste minuut zou nog enkel voor de sier zijn want Excelsior Maassluis was gewoon de bovenliggende partij en bereikt zo verdiend de halve finale.

Genemuiden 5-1 TEC

Op naar Genemuiden waar de ploeg, met dezelfde naam als de plaats waarin zij spelen, een achterstand moest goedmaken. In Tiel eindigde het duel met TEC in een 1-0 zege voor de thuisploeg. Niet veel tegendoelpunten dus maar wel wat goed te maken. Genemuiden begon de wedstrijd direct goed door binnen een kwartier de 1-0 binnen te leggen en zo over twee duels een gelijke stand op het scorebord te zetten, doelpuntenmaker was Jens Streutker, die na zijn profavontuurtjes bij Heracles, MVV Maastricht en FC Emmen via de Harkemase Boys bij Genemuiden terecht is gekomen. Tot de rust bleef het 1-0 wat betekende dat de beslissing in de laatste 45 minuten zou gaan vallen.

En die viel er ook, na 52 minuten spelen maakte Nick Buitink de 2-0 met vijf minuten later Mike Reuvers die de 3-0 al binnen legde. Het ging nu hard en een doelpunt van Rens van Benthem in de 77ste minuut leek de beslissing te zijn. Toch werd een minuut later direct gescoord door TEC met Fabian Serrarens als doelpuntmaker waardoor zekerheid nog ver weg was. Serrarens heeft een lange carrière achter de rug met onder andere profavontuurtjes in Polen en Tsjechië en maakte hier zijn 78ste doelpunt in zijn carrière. Het stond inmiddels dus 4-1 en TEC moest aan de bak, maar een doelpunt van Reuvers aan de kant van Genemuiden verpeste de hoop en bracht de thuisploeg naar de halve finale met een 5-1 zege.

SteDoCo 1-1 Harkemase Boys (Na Penalty's wint Harkemase Boys: 5-6)

Op naar de ploeg Sterk Door Combinatie, oftewel SteDoCo, het heenduel bij de Harkemase Boys thuis eindigde in een 1-1 gelijkspel waardoor de beslissing dit duel zou gaan vallen. SteDoCo deed in minuut 47 een gooi naar deze beslissing met een treffer van Akram Salhi. Lang leek het ook dat dit de beslissing zou gaan worden maar een treffer van Pim Betzema in minuut 81 zorgde ervoor dat het toch weer gelijk stond tussen beide ploegen. Het werd tijd voor verlenging, een verlenging waarin niet gescoord werd en dus konden er strafschoppen genomen gaan worden. Beide ploegen moesten er zeven nemen voordat de beslissing zou gaan vallen.

Aan de kant van de Harkemase Boys werd de derde penalty uit de serie gemist door Last Yska, maar een misser bij de vierde penalty aan de kant van SteDoCo door Rick Stuy van den Herik zorgde ervoor dat de serie langer door bleef gaan. Uiteindelijk viel de beslissing dus na de zevende penalty, aan de kant van SteDoCo miste Daniel Mendes Da Silva terwijl aan de kant van Harkemase Boys Iloba Achuna wel raak schoot. 5-6 was de uitslag in de strafschoppenserie en zo gaan de Harkemase Boys naar de halve finale.

Kozakken Boys 2-1 Blauw Geel'38 (Na Penalty's wint Blauw Geel'38: 4-5)

Op naar Sportpark de Zwaaier in Werkendam, hier speelde de Kozakken Boys en Blauw Geel'38 tegen elkaar in een duel waar Blauw Geel'38 met het voordeel begon. Door de uitslag in Veghel stond Blauw Geel'38 al met 1-2 voor. Deze voorsprong over twee wedstrijden werd lang vastgehouden totdat in minuut 57 Kozakken Boys een doelpunt maakte, op aangeven van oud-prof Bilate wist tevens oud-prof Sergio Tremour te scoren. Een doelpunt van Frenk Keukens zo'n tien minuten later zorgde ervoor dat Kozakken Boys op voorsprong stond over twee wedstrijden bekeken.

Kozakken Boys leek zelfs even af te stevenen op een overwinning maar door een doelpunt van Robin Voets aan de kant van Blauw Geel'38 in de 86ste minuut bleef het nog wat langer spannend. Er ging verlengt worden op Sportpark de Zwaaier. In de verlenging werd niet gescoord wat inhield dat er ook hier een strafschoppenserie genomen ging worden. Van de eerste tien penalty's gingen er negen raak, de misser van Keukens aan de kant van Kozakken Boys betekende dan ook degradatie voor de thuisploeg en de kans op promotie die voor Blauw Geel'38 in leven werd gehouden.