Maassluis houdt zicht op lijfsbehoud, Genemuiden ook door

08-06-2024

Vier amateurploegen maakten begin van deze zaterdag nog kans om de laatste Betnation Divisie-plaats voor het komende seizoen, dat aantal is gehalveerd na de duels deze middag. In Maassluis speelden Excelsior Maassluis en Harkemase Boys waar het duel met een gelijke stand begon. In Genemuiden kwam Blauw Geel'38 op bezoek en dat met een voordeel van één doelpunt.

Excelsior Maassluis (nv.) 2-1 Harkemase Boys

Nadat in Harkema het duel in een 1-1 gelijkspel eindigde was het duidelijk dat de beslissing in Maassluis op het sportpark Dijkpolder ging vallen. Harkemase Boys begon het sterkst, na negentien minuten kwam de uitploeg op 0-1 voorsprong door een doelpunt van  Stefan Deuling. Vijf minuten later kwam Excelsior Maassluis direct op gelijke hoogte via een penalty die door Gabri Urbanus werd genomen. Doordat er voor de rest niet meer werd gescoord gingen de ploegen verlengen, vijf minuten in die verlenging viel de beslissing door een doelpunt van Bram Wennekers aan de kant van Excelsior Maassluis.

Genemuiden 4-3 Blauw Geel'38 (Na Penalty's wint Genemuiden: 4-3)

Nadat het duel bij Blauw Geel'38 op het sportpark in een 4-3 zege eindigde voor de thuisploeg was het Blauw Geel dat met voordeel aan de aftrap stond in Genemuiden. Dit voordeel werd direct na dertien minuten spelen uitgebreid naar twee treffers, Wouter den Camp bracht het meegereisde publiek aan het juichen. Twee minuten later bracht Arend van de Wetering dit verschil echter al weer snel terug naar één treffer. Een eigen doelpunt van oud-prof Migiel Zeller

Beiden ploegen stonden zo op gelijke hoogte over twee duels gekeken en dat bleef zo na negentig minuten spelen. Tijd voor verlenging dus in Genemuiden, twee minuten in deze verlenging nam Genemuiden de leiding door een doelpunt van Mike Reuvers. Drie minuten later zorgde Rens van Benthem voor een uitbreiding van de voorsprong. Het was alles of niets voor de uitploeg om hoop op promotie te houden, deze hoop groeide door een treffer in de 116de minuut van Lars Loermans. Toch was er nog een gelijkmaker nodig in de slotminuten en deze viel ook in de laatste minuut, Bram Besems was de gevierde man voor Blauw Geel'38 en dus werd het tijd voor penalty's. Deze penaltyserie startte slecht voor Genemuiden, maar uiteindelijk werden de laatste penalty's van Blauw Geel tegengehouden en bereikte Genemuiden de finale van de Nacompetitie.