Nederland start Nations League-campagne geweldig

07-09-2024

Het Nederlands Elftal is geweldig begonnen aan haar UEFA Nations League-campagne. In het Philips Stadion werd er tegen Bosnië en Herzegovina na een doelpuntenfestijn met 5-2 gewonnen. Voor Nederland scoorden Zirkzee, Reijnders, Gakpo, Weghorst en Simons.

Na dertien minuten speeltijd wist Nederland uit het niets op 1-0 voorsprong te komen, de in de basis gestarte Joshua Zirkzee wist de bal voorbij de doelman van Bosnië te koppen en bracht het Philips Stadion aan het juichen. Hoe onverwachts het doelpunt van Nederland was, zo onverwachts was de gelijkmaker in de 27ste minuut van Ermedin Demirovic.

Tegen het einde van de eerste helft was Bosnië en Herzegovina de sterkere ploeg en leek het zelfs op voorsprong te komen. Dit gebeurde echter niet. Integendeel, Nederland kwam op voorsprong door een treffer van Tijani Reijnders. De middenvelder vond zijn weg de zestien meter in en schoot een laag schot in de rechter onderhoek. 2-1 was de voorsprong van Nederland in de rust.

Na rust duurde het elf minuten voordat Nederland de volgende treffer maakte. Cody Gakpo wist op aangeven van Reijnders de 3-1 binnen de palen te brengen. Ruim een kwartier later wist Bosnië en Herzegovina de aansluitingstreffer te maken, routinier Edin Dzeko was de verantwoordelijke voor de 3-2.

Opnieuw brak er een periode aan waarin Bosnië en Herzegovina de betere ploeg was, maar uiteindelijk was het toch weer Nederland die scoorde. In minuut 88 wist Wout Weghorst de 4-2 te maken. De supporters waren nog niet klaar met juichen en Xavi Simons scoorde de volgende treffer ook nog. Na negentig minuten speeltijd eindigde het duel in een 5-2 zege voor Nederland.

Nederland staat na de eerste speelronde van deze Nations League-periode op de tweede plek nadat Duitsland met 5-0 wist te winnen van Hongarije. Onze oosterburen staan vanzelfsprekend dus op de eerste plaats. Bosnië en Herzegovina staat derde en Hongarije vierde in de poule.