Ongeslagen RBC terug op Divisie-niveau

07-04-2024

12 jaar geleden ging de ploeg RBC Roosendaal failliet, toch wist de ploeg haar doorstart te vinden als amateurploeg en vond haar doorgang als RBC. RBC bungelde de eerste jaren rond in de 'respectievelijke' 5e en 4e klasse, maar de afgelopen jaren steeg het verder en kwam het dit seizoen in de 1e klasse terecht. Nu is de ploeg kampioen en gaat het terugkeren naar landelijk voetbal.

In de competitie is RBC tot noch toe ongeslagen, 1 april verloor de ploeg echter wel. Toen was vv Heerjansdam de tegenstander in de districtsbeker Zuid. In de competitie won RBC voor vandaag al zestien maal en speelde het twee keer gelijk. Overwinning zeventien zou genoeg zijn om het kampioenschap in de Zuid 1e Klasse E te bevestigen vandaag en daarvoor moest gespeeld worden tegen Emplina.

Na zeven minuten kwam RBC op een 0-1 voorsprong door een treffer van Tom de Bonte. Moustafa Mohammad maakte het na ruim twintig minuten al snel 0-2. In minuut 53 moest RBC nog wel een tegengoal incasseren van de thuisploeg maar dit was geheel tegen de verhouding in. De zege voor RBC werd veiliggesteld in minuut 88 door Jens Wirix, eindstand 1-3.

Deze zege betekende dat RBC een voorsprong van 18 punten kreeg boven WNC in de competitie en dus genoeg had voor een kampioenschap. RBC promoveert op deze manier naar de Vierde Divisie en gaat dus landelijk voetbal spelen het komende seizoen.