Parrott speelt hoofdrol in 9-1 zege op Heerenveen

14-09-2024

Robin van Persie heeft met zijn sc Heerenveen een beschamend verlies geleden tegen AZ. Na negentig minuten wisten de Alkmaarders met 9-1 te winnen in het eigen huis. Een trip van bijna twee uur voor niets voor de Friezen dus. De hoofdrol dit duel was weggelegd voor Troy Parrott, hij wist het doel vier keer te vinden.

AZ begon vroeg met scoren, al na vier minuten speeltijd legde Sven Mijnans de 1-0 binnen de touwen. Een kwartier later wist sc Heerenveen echter alweer snel op gelijke hoogte te komen, Luuk Brouwers liet het uitvak juichen. Een kleine vier minuten later kon het thuispubliek weer juichen. De eerste van velen werd gescoord door Troy Parrott. De 2-1 tussenstand zou later ook de ruststand blijken.

Na rust begon het feest pas echt voor de thuisploeg. Er waren nog amper drie minuten gespeeld of Parrott had de 3-1 in de touwen gelegd. Twee minuten later was hij ook goed voor de 4-1, waarmee hij zijn hattrick completeerde. Het was de eerste hattrick dit Eredivisieseizoen. De ex-speler van Tottenham Hotspur was echter nog niet klaar met scoren, in de 56ste minuut wist hij ook de 5-1 in de touwen te leggen.

Het duurde even voordat de volgende treffer viel in het AFAS Stadion, na 72 minuten kon het thuispubliek weer juichen. Ibrahim Sadiq was de verantwoordelijke man voor de 6-1. Drie minuten later was Mexx Meerdink goed voor de 7-1 voor de Alkmaarders.

Met nog acht minuten officiële speeltijd wist Kristijan Belic de 8-1 binnen de touwen te knikken. Inmiddels klonk vanaf de tribunes het enthousiaste geroep van 'tien, tien, tien!'. Zover kwam het uiteindelijk niet, wel werd de 9-1 nog gemaakt in de 85ste minuut. Zico Buurmeester wist op deze manier ook een treffer mee te pakken.

De 9-1 overwinning was de grootste zege ooit voor AZ in de Eredivisie, tevens was dit het duel waarin sc Heerenveen de meeste tegentreffers ooit incasseerden. Een memorabele wedstrijd dus al vroeg in dit Eredivisieseizoen.