PSV laat niets heel van Almere City

24-08-2024

PSV heeft zaterdagavond tegen Almere City FC een ruime zege gepakt. Na negentig minuten wisten de Eindhovenaren een eindstand van 1-7 in Almere neer te zetten. Dit mede door een razendsnelle treffer van Couhaib Driouech.

PSV wist op bezoek in het Yanmar Stadion na tien minuten op 0-1 voorsprong te komen, Guus Til kon op aangeven van Noa Lang de touwen vinden en zo kwamen de Eindhovenaren goed uit de startblokken. Vijf minuten later wist ook Luuk de Jong de touwen te vinden en stond het dus 0-2.

Meer werd er niet meer gescoord tot aan de rust, na rust bracht Almere City de spanning terug. Jochem Ritmeester van de Kamp wist Kornelius Hansen te vinden en Hansen schoot vervolgens raak. Zo stond het na bijna een uur spelen 1-2 in het voordeel van PSV.

Acht minuten lang kon Almere City genieten van het verschil van één doelpunt voordat Driouech de 1-3 binnen legde. Dit deed hij snel want slechts drie minuten daarvoor werd hij in het veld gebracht als vervanger van Noa Lang. Weer zes minuten later werd de 1-4 ook nog op het scorebord gezet door een treffer van Malik Tillman. Zo was de spanning alweer verdwenen.

Dit verdween alsmaar meer nadat in minuut 78 de 1-5 gemaakt werd nadat Theo Barbet de bal in de eigen goal werkte. Vijf minuten later wist Hirving Lozano op aangeven van Ryan Flamingo de 1-6 binnen te tikken. In de laatste minuut officiële speeltijd maakte Ricardo Pepi op aangeven van Driouech ook nog de 1-7.

Zo liet PSV dus helemaal niets heel van Almere City, dat overigens wel haar eerste treffer dit Eredivisie-seizoen binnen schoot. Na dit duel staat Almere City FC laatste in de Eredivisie, PSV daarentegen staat nu alleen als koploper met negen punten uit drie wedstrijden en een doelsaldo van +12.